Melabur dalam Emas adalah idea yang bagus! !

Emas bertindak sebagai penghalang terhadap pertumbuhan fxcm, jadi ia berbaloi untuk melabur. Kadar pertumbuhan adalah apa yang menentukan pulangan pelaburan untuk emas. Pelaburan emas mempunyai banyak sebab yang baik. Emas tidak ada kaitan dengan pelaburan nilai. Bayangkan sejak 2007, prestasi pasaran saham adalah lemah manakala emas adalah baik. Penambahan emas dalam portfolio pelaburan anda akan membantu mengurangkan ketidakpastian portfolio keseluruhan.

Pulangan pelaburan

Dari 2006 hingga 2011, pelaburan ini merupakan satu kejayaan besar. Emas kini memberikan pulangan biasa sebanyak 29% setahun. Ia adalah pelaburan terbaik yang boleh anda buat. Pelaburan emas menghasilkan kurang daripada 10 peratus setahun dalam jangka masa panjang. Sejarah berulang, sama ada anda bergurau atau serius. Kita boleh melihat corak yang sama dalam harga emas di bawah 10% pada masa hadapan.

Membeli emas dengan cara yang berbeza

Pakar dalam bidang kewangan mesti memahami pelbagai jenis pembelian emas. Barang kemas adalah cara utama dan paling biasa untuk membeli emas di India. Ini bukan pelaburan. Pembaziran dan caj bertanggungjawab untuk banyak kerugian. Peratusan mungkin berkisar antara 10 dan 35 peratus bergantung pada kerumitan. Syiling bank juga merupakan pelaburan yang tidak baik, kerana bank biasanya mengenakan 5-10% lebih untuk mereka. Syiling bank mempunyai kecairan yang lebih rendah kerana ia tidak dibeli balik oleh bank.

Bar jongkong mungkin merupakan pelaburan yang baik, tetapi ia memerlukan pelaburan awal yang lebih tinggi daripada jangkaan profesional kewangan. Dana Dagangan Pertukaran Emas (ETF) adalah pelaburan yang sangat popular hari ini. Seperti dana bersama, mereka hanya melabur dalam emas. Ini adalah cara yang lebih mudah dan berpatutan untuk membeli emas anda. Anda boleh membeli emas secara elektronik, dan cajnya jauh lebih rendah. Anda tidak dapat melihat apa yang anda miliki.

Kami jarang melihatnya seperti di India. Walaupun statistik rasmi menunjukkan kadar inflasi negatif dalam tempoh 12 bulan yang lalu, kos sebenar makanan telah meningkat. Ini tercermin dalam harga emas. Harga emas mencerminkan ini.

Kesimpulan artikel ini ialah:

Ia adalah cara yang terbukti untuk mengurangkan kadar inflasi. Orang India, bagaimanapun, masih belum menerima ini sebagai sokongan yang berdaya maju. Tukang emas terus menguasai pasaran India. Harga Emas lebih tinggi daripada kadar inflasi. Berbanding dengan saham atau tanah, emas kurang cekap apabila diukur dengan inflasi sebenar. Semua pelabur yang serius tahu bahawa emas adalah cara terbaik untuk mengawal inflasi.

Leave a Reply